Η μανιάτικη κουζίνα είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός που γεννήθηκε από παραδόσεις αιώνων. Το φαγητό που θα δοκιμάσετε στη Μάνη είναι απλό αλλά τόσο νόστιμο, με φρέσκα θαλασσινά και ντόπια κρέατα, πίτες με διάφορες γεμίσεις, παραδοσιακά αλλαντικά και εποχιακά λαχανικά περιχυμένα με το φημισμένο μανιάτικο ελαιόλαδο.
Τα τραγανά λαλάγγια ή λαδοκούλουρα πωλούνται σε όλους τους φούρνους της περιοχής και αποτελούν χαρακτηριστικό σνακ. Τρώγονται με τυρί, φέτα, σφέλα (τοπικό τυρί της περιοχής) ή με μέλι σαν γλυκό. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για γλυκό είναι η γαλατόπιτα, μια κρεμώδης και γλυκιά πίτα αρωματισμένη με μπόλικη κανέλα, καθώς και οι δίπλες, το παραδοσιακό μανιάτικο γλυκό που παρασκευάζουν στις χαρμόσυνες και γιορτινές περιστάσεις προκειμένου να «διπλώσει η χαρά».
Πηγαίνοντας για φαγητό, αξίζει να δοκιμάσετε πιταράκια γεμιστά με άγρια χόρτα και μυρωδικά, την «ανοιχτή» τυρόπιτα που φτιάχνεται από μία μόνο στρώση χειροποίητου φύλλου με φρέσκο τυρί, την παραδοσιακή «τσουχτή» μακαρονάδα με ξερή μυζήθρα, καβουρντισμένο βούτυρο και τηγανητό αυγό και φυσικά, φρεσκοαλιευμένο ψάρι μαγειρεμένο αργά στα κάρβουνα με λίγο αφρίνα, το γευστικό αλάτι που παράγεται έως και σήμερα στη Μάνη με τον παραδοσιακό τρόπο.