• Home
  • Slider
    • Columns One
    • Columns Two
    • Columns Three
    • Columns Four
  • Portfolio
    • Columns One
    • Columns Two
    • Columns Three
  • Pages
    • Columns One
    • Columns Two
    • Columns Three
    • Column Four
      • Shop With Sidebar
      • Single Product Fullwidth
      • Single Product With Sidebar
  • Gallery
  • Blog
  • Columns One
  • Columns Two
  • Columns Three
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
  • VILLAS
  • BOOK
Asset 1

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Asset 2
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
  • VILLAS
  • BOOK

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η μανιάτικη κουζίνα είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός που γεννήθηκε από παραδόσεις αιώνων. Το φαγητό που θα δοκιμάσετε στη Μάνη είναι απλό αλλά τόσο νόστιμο, με φρέσκα θαλασσινά και ντόπια κρέατα, πίτες με διάφορες γεμίσεις, παραδοσιακά αλλαντικά και εποχιακά λαχανικά περιχυμένα με το φημισμένο μανιάτικο ελαιόλαδο.

Τα τραγανά λαλάγγια ή λαδοκούλουρα πωλούνται σε όλους τους φούρνους της περιοχής και αποτελούν χαρακτηριστικό σνακ. Τρώγονται με τυρί, φέτα, σφέλα (τοπικό τυρί της περιοχής) ή με μέλι σαν γλυκό. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για γλυκό είναι η γαλατόπιτα, μια κρεμώδης και γλυκιά πίτα αρωματισμένη με μπόλικη κανέλα, καθώς και οι δίπλες, το παραδοσιακό μανιάτικο γλυκό που παρασκευάζουν στις χαρμόσυνες και γιορτινές περιστάσεις προκειμένου να «διπλώσει η χαρά».

Πηγαίνοντας για φαγητό, αξίζει να δοκιμάσετε πιταράκια γεμιστά με άγρια χόρτα και μυρωδικά, την «ανοιχτή» τυρόπιτα που φτιάχνεται από μία μόνο στρώση χειροποίητου φύλλου με φρέσκο τυρί, την παραδοσιακή «τσουχτή» μακαρονάδα με ξερή μυζήθρα, καβουρντισμένο βούτυρο και τηγανητό αυγό και φυσικά, φρεσκοαλιευμένο ψάρι μαγειρεμένο αργά στα κάρβουνα με λίγο αφρίνα, το γευστικό αλάτι που παράγεται έως και σήμερα στη Μάνη με τον παραδοσιακό τρόπο.

ACTS

ACTS

  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

GR / EN


  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
  • VILLAS
  • BOOK
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
  • VILLAS
  • BOOK
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

EN

EN